Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de Belastinghulp?

U kunt gebruikmaken van de belastinghulp. Volg de onderstaande stappen om u hiervoor aan te melden:

  1. Meld u direct aan via deze website bij direct regelen.
  2. Wij nemen in februari contact met u op.  U krijgt de contactgegevens van een vrijwilliger bij u in de regio en u maakt zelf een afspraak op een voor u gewenst tijdstip. 
  3. De belasting­invulhulp komt bij u langs. Hij of zij helpt u met uw aangifte en checkt of uw mogelijk recht heeft op zorg- en/of huurtoeslag. U dient samen uw digitale aangifte in.
Gelden er voorwaarden voor de Belastinghulp?

Voorwaarden voor hulp bij uw belastingaangifte

Er gelden twee voorwaarden om hulp te krijgen bij uw belastingaangifte:

  1. U woont in Nederland;
  2. Het betreft een eenvoudige aangifte*. 

* Bent u ondernemer, zzp'er of heeft  aandelen of huizen in het buitenland? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen.
Uitzondering: heeft u pensioen opgebouwd in het buitenland? Dan kunnen wij u wél helpen.

Uitstel van uw belastingaangifte

Is het verstandig om uitstel aan te vragen? Ook dat verzorgt de belastinginvulhulp voor u. 

Kost de Belastinginvulhulp geld?

Bestel de belastinghulp en betaal 32,- bij de digitale aanvraag. U betaalt maximaal 12 euro  aan de belastinginvulhulp voor de tegemoetkoming in zijn of haar kosten.  Denk hierbij aan reiskosten, printkosten etc.  Let op: mocht u een kortingscode hebben, dan is deze korting van toepassing op het bedrag van €32,-.

De Belastinghulp kost €44,-, waarom moet ik in 2 keer betalen?

U bestelt de belastinghulp digitaal en betaalt direct €32,-. De belastinginvulhulp komt bij u thuis en maakt hiervoor kosten zoals reiskosten en eventueel printkosten. Hiervoor betaalt u een tegemoetkoming aan de vrijwilliger van maximaal €12,-.
Let op: mocht u een kortingscode hebben, dan is deze korting van toepassing op het bedrag van €32,-.

Kan ik als partner ook gebruikmaken van de Belastinginvulhulp?

Heeft u een fiscaal partner? Dan kunt u voor een bedrag van €5,- ook de aangifte van uw fiscaal partner laten invullen.  Dit bedrag wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen.

Hoe kan ik ANBO-lid worden?

Het is mogelijk om lid te worden van ANBO. Word nu het eerste jaar lid van ANBO voor slechts €29,95 (in plaats van €48,-). Daarna betaalt u €4,- per maand. U kunt direct gebruikmaken van onze Belastinghulp. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.anbo.nl/belastinghulp-anbo. Als lid kunt u zich gratis aanmelden voor de ANBO Belastinghulp. De vrijwilliger die bij u thuis komt maakt echter wel kosten (vervoer, papier- en printwerk). U betaalt daarom een onkostenvergoeding van €12,- per huishouden aan de vrijwilliger. Dit is €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner.

De Belastinghulp wordt gewaardeerd met een

Hulp bij Belasting is een initiatief van ouderenbond ANBO, bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

Tarieven

Uw aangifte: €44,-. 
U betaalt direct €32,- online bij de aanvraag en u betaalt €12,- aan de belastinginvulhulp als hij of zij bij u thuis komt.
Lees verder

Copyright © Hulp bij Belastingaangifte - ANBO | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud