Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Heeft u nog een vraag? 

Hoe werkt de Belastinghulp?

U kunt gebruikmaken van de belastinghulp. Volg de onderstaande stappen om u hiervoor aan te melden:

  1. Bel met onze Belastinglijn 0348 - 46 66 99 of meld u direct aan.
  2. Wij brengen u in contact met de belasting­invulhulp bij u in de buurt. U krijgt de contactgegevens van een vrijwilliger bij u in de regio en u maakt zelf een afspraak.
  3. De belasting­invulhulp komt bij u langs. Hij of zij helpt u met uw aangifte en checkt of uw mogelijk recht heeft op zorg- en/of huurtoeslag. U dient samen uw digitale aangifte in.
Gelden er voorwaarden voor de Belastinghulp?

Voorwaarden voor hulp bij uw belastingaangifte

Er gelden twee voorwaarden om hulp te krijgen bij uw belastingaangifte:

  1. U woont in Nederland;
  2. Het betreft een eenvoudige aangifte*. 

* Bent u ondernemer, zzp'er of heeft  aandelen, pensioenen of huizen in het buitenland? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen.
Uitzondering: heeft u pensioen opgebouwd in België of Duitsland? Dan kunnen wij u wél helpen.

Uitstel van uw belastingaangifte

Is het verstandig om uitstel aan te vragen? Ook dat verzorgt de belastinginvulhulp voor u. 

Kost de Belastinginvulhulp geld?

Bestel de belastinghulp en betaal 32,- bij de digitale aanvraag. U betaalt 12 euro onkostenvergoeding aan de belastinginvulhulp als hij of zij bij u thuis komt. Na uw bestelling ontvangt u een e-mail met een telefoonnummer voor het maken van een afspraak.

Kan ik als partner ook gebruikmaken van de Belastinginvulhulp?

Heeft u een fiscaal partner? Dan kunt u voor een bedrag van €5,- ook de aangifte van uw fiscaal partner laten invullen.  Dit bedrag wordt door de betreffende Belastinginvuller (naast de onkostenvergoeding) in ontvangst genomen.

Hoe kan ik ANBO-lid worden?

Het is mogelijk om lid te worden van ANBO. Word nu het eerste jaar lid van ANBO voor slechts €29,95 (in plaats van €48,-). Daarna betaalt u €4,- per maand. U kunt direct gebruikmaken van onze Belastinghulp. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.anbo.nl/belastinghulp-anbo. Als lid kunt u zich gratis aanmelden voor de ANBO Belastinghulp. De vrijwilliger die bij u thuis komt maakt echter wel kosten (vervoer, papier- en printwerk). U betaalt daarom een onkostenvergoeding van €12,- per huishouden aan de vrijwilliger. Dit is €17,- als er ook sprake is van een fiscaal partner.

De Belastinghulp wordt gewaardeerd met een

Hulp bij Belasting is een initiatief van ouderenbond ANBO, bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

Tarieven

Uw aangifte: € 44,-. 
U betaalt direct € 32,- online bij de aanvraag en u betaalt € 12,- onkostenvergoeding aan de belastinginvulhulp als hij of zij bij u thuis komt. 

Copyright © Hulp bij Belastingaangifte - ANBO | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud